ВЕСТИ

fvdsgd

Жените на Златен Глобус 2018 ќе одат во црна гардероба

Според 17309358_280616919033512_4042081028487093443_n

„Програма за (само)вработување на самохрани мајки“

Во Скопје утре ќе се одржи Завршната конференција на проектот „Програма за (само)вработување на самохрани мајки“, финансиран од ...

4

„Вработеност на младите жени како предуслов за намалување на родово базирано насилство“

Денес во рамки на иницијативата Мрежа на жени на Балканот за нови политики, која се имплементира од Белградски фонд за политичка...

vkluci se

Глобална кампања „16 дена активизам против родово-базирано насилство“

Кампањата „16 дена активизам против родово насилство“ започна со официјален настан во Собранието на Република Македонија, кое на...

edna moze

Ноемвриски попуст на гифт боксови!

Преостануваат уште само пет дена од ноемвриска понуда со специјален попуст за нарачка на новогодишни и празнични гифт боксови од...

20171115_102925

Национална награда за најдобри општествено одговорни практики

Денес се одржа Десеттата јубилејна манифестација Свечено до...

20171114_112922

Јавна расправа за Извештајот за имплементација на Стратегијата за родова еднаквост за 2016 година

Денес се одржа јавна расправа на тема "Годишен извештај за имплементација на Стратегијата за родова еднаквост за 2016 година", в...

EFB-10-year-anniversary-logo-sd

Стипендии за државни службеници

Европскиот фонд за Балканот (ЕФБ) го објави новиот повик за апликации за својата главна програма за стипендии за владини претста...

22520244_897556460401238_4292977522982788214_o

Бесплатна работилница: „Самопомош во текот на породувањето и болката - движење, дишење и свесност“

Во продолжение е поканата за третата од 8 бесплатни едукативни работилници за бременост, породување, доење и рано родителство.

22291213_893737174116500_9011648613871144579_o

Бесплатна Работилница „Здравјето на бремената жена и медицинските контроли“

Утре (13.10.2017 година), со почеток 17:30 во Канцеларијата за млади на Општина Центар ќе се одржи never-give-up

КАКО ДО ПОГОЛЕМА ПРОДУКТИВНОСТ ВО РАБОТАТА?

Сите ние се мачиме секојдневно да ги завршиме сите обврски и тоа по можност во насока на побрзо исполнување на нашите цели. Еве ...

kk

Промо настан Кане Корзо-заедно за оние кои не зборуваат

EVOLVE UP THE LADDER, ANIMALS MATTER.
21728789_337251320073264_2481110370238853076_o

„И мажите можат“ - саем за мажи

Саемот за мажи „И мажите можат“ е национална кампања* која има за цел да го промовира вклучувањето на мажите и момчињата за родо...

21618477_10156558777828448_123713288_o

Промоција на родово сензитивни политики

Фондацијата Фридрих Еберт, канцеларија Скопје и woman leader

10 работи кои ќе Ве направат лидерка

Според Y PEER

Работилница на Y-PEER

Мрежата на младински организации Y-PEER Македонија, во соработка с...

ohrid3
logo-abw

Повик за менторки

Здружението на бизнис жени (ЗБЖ/ABW) со седиште во Скопје, заедно со Бизнис конфедерација на Македонија и Институт за менаџмент ...

20170627_121756

Јавна расправа за породилното отсуство

Денес, во Собранието на Република Македонија, а во организација на Собраниските Комисии за труд и социјална политика ...

logo-abw

Здружение на бизнис жени по повод предлогот за продолжување на породилното отсуство

Во продолжение во целост го пренесуваме соопштението на Здружението на бизнис жени:
На ден 12.06.2017 година Здружението н...