МОЈ СТАВ

reporterka

РепортерКа - Лекции што и гуските ги знаат

Дури и од гуските можеме да научиме нешто, или ако сме го знаеле да се потсетиме.

Дали неког...

reporterka

РепортерКа - Важноста на жените во бизнисот

Жените играат клучна улога во управувањето. Тие не само што се образовани, талентирани, уверени, амбициозни и кариерно ориентира...

12304197_10153264828436299_1884414642985396525_o

Баба ми . . . .

Веќе цела недела се мислев што да напишам за денов. Не сакав тоа да бидат стереотипни муабети, па се решив да оддадам почит на една жена од моето семејство. ...

reporterka

РепортерКа-Како Новата година да ви биде поуспешна?

Секој 1ви Јануари ни носи можност да почнеме повторно. Или барем да се обидеме. Можност на различен начин да ги правиме работите...

reporterka

РепортерКа - Како да препознаете мобинг?

Според ЈУРА ЛАБОР  постојат 3 основни вида на мобинг врз основа н...

reporterka

РепортерКа - За кои работи жалиме?!

Изминативе неколку дена разгледував истражувања кои се бават со човечката психологија и се обидуваат да дознаат за кои работи најмногу жалиме. Скоро сите ги ...

reporterka

РепортерКа - Дали навистина е до мажите?

Некако во последно време многу актуелно е да се окривуваат мажите дека не им дозволувале еднаквост на жените, ги спречувале да напредуваат во бизнисот, во по...

image00_1

Зошто работата на Реактор за родова еднаквост е важна за демократијата во Македонија

MilenaLuneska1

Милена Лунеска - поетеса и прозна авторка

reporterka

РепортерКа - 9 работи што треба да ги направите за да бидете посреќни

Сите ние правиме работи кои ни го трошат непотребно времето и не ни дозволуваат да бидеме среќни. Еве 9 предлози што треба веднаш да направите за да си го по...

reporterka

РепортерКа - Вештините на мајката или што да напишете во биографија

Многу е актуелно во биографиите да ги наведете сите вештини кои сметате дека ги поседувате. И секогаш кога подготвуваме CV размислуваме само за вештините кои...

reporterka

РепортерКа - Зошто мајките не се на мекици?!

Традицијата вели дека кога ќе се роди бебе, се замесуваат мекици и се канат најблиските за заедно да се прослави среќниот момент. Порано во секоја куќа скоро...

vesna

Весна Попоска - Аутизам: заблуди и вистини

АУТИЗАМ- заблуди и вистини: sibling survival kit

Се повеќе добивам впечаток дека аутизмот се третира како „модерна болест“: сите зборуваат за него. Од...

reporterka

РепортерКа - Невистини во кои веруваме

Во текот на животот уште од мали не учат што треба да правиме, што не треба, што е добро, а што не. Многу од тие работи толку често ни ги повторуваат што си ...

reporterka

РепортерКа - „Мултитаскинг“

„Мултитаскинг“ е новиот хит на модерното време кога сите се обидуваме да завршиме повеќе работи наеднаш убедени дека ги правиме исправно. За жал, сите истажу...

reporterka

РепортерКа - Сексистичка вербална навреда

Во 2015 Португалија ја прогласи вербалната сексуална злоупотреба за кривично дело. Според reporterka

motivacija-za-licni-razvoj

Како да се мотивирам да работам на себе и како да ја одржам таа мотивација

„Можеби сеуште не сум стигнала до целта, но поблиску сум до неа отколку што бев вчера“

„Еве Јелена ќе бидам слободна да ти предложам тема за пишување ...

divna1

Силни и одговорни жени!

Во контекст на вниманието што го предизвикаат жените обвинителки во Македонија, потсетувам на заклучната беседа од Светската конференција на Декадата на ОН н...

divna1

За мојот и ваш Ресен!

Во светот има многу, илјадници градови. Ги има и во Македонија. Сите убави на свој начин. Ама јас го сакам Ресен. Градот во кои се родиле моите родители,се р...