February 2016

elderly

Работи кои треба да ги правите на 30 години, за да ви биде поубаво на 50!

Веб-страницата Quora спроведе истражување, во кое испитаниците на возраст од 50 или повеќе години ги прашале за совети до помладите од нив. Еве ги нивните совети за тоа што треба да правите на 30 години, за да…


divna1

Македонска очајна домаќинка!

По вчерашната ексклузива на Нино Неприкосновени,нити спиев како што треба, нити станав како што треба, се од мисла дека Нино повеќе води сметка за нашето здравје, од колку ние, самите.Човекот ни брои колку антибиотици и…


Silvia Rita Souza

Силвиа Рита Соуза, авторка и советничка

Силвија Рита Соуза активно учествува во политиката и учествува во координирање на различни изборни кампањи, како на пример за претседателската функција, на државните влади, Градскиот совет, Пратеничкиот дом и Сенатот. Таа е советник за политичките…


Untitled

Правата на жените во земјите на ОБСЕ

Гардијан креираше интерактивна скала на која се претставени правата на жените во земјите членки на ОБСЕ во различни области, оценувајки ја законската легислатива што земјите ја имаат во таа област. Така на пример, за формирање…


heleneaboutstanding

Дали сте добар слушател?

Често се вели дека една од најважните карактеристики за успешна комуникација со луѓе е способноста на слушање на другите луѓе. Хелен Лернер, ЦЕО и основачка на Creative Expansions, Inc како дел од алатките за јакнење…


leslie

Лесли Вотерс, Градоначалничка на Семинол, Флорида, САД

Лесли Вотерс има магистриратура од Државниот Универзитет на Флорида и имаше успешна 29-годишна кариера со Allstate осигурителна компанија за човечки ресурси, за корпоративно управување и за односи со Владата. Лесли Вотерс во моментов е градоначалничка…