ВИТАЛНИТЕ ГЛАСОВИ НА НАШЕТО ВРЕМЕ!

Глобалните награди за лидерство на Витални Гласови 2016 ќе им оддадат признание на жените кои го осветлуваат патот низ мрачни времиња. Овие лидерки реагираат на хуманитарните кризи; се борат против екстремизмот; откиваат корупција; обновуваат растурени заедници; промовираат инклузивен раст; и се справуваат со основните причини за несигурност. Тие работат во најопасните места во светот, преземаат иницијативи за најитните прашања со кои се соочуваат нивните заедници.

ТИЕ СЕ ВИТАЛНИТЕ ГЛАСОВИ НА НАШЕТО ВРЕМЕ!

Ова се нивните пораки:

hafsatХафсат Абиоли, Нигерија

Основачка и Претседателка на Бордот на Иницијативата на Демократија на Кудират.

„Чувајте ја вашата светлина и заштитете ја. Изнесете ја пред светот и бидете целосно убедени дека ако ги поврзете светлина со светлина со светлина светлина, и се сите светлини заедно … ќе биде доволно за да засјае целата наша планета“

 

MUMBAI -- OCT 18: The Global Ambassadors Program, A Vital Voices & Bank of America Partnership. Mentoring session at the Taj Lands End Hotel, Mumbai, India October 18, 2012. (photo David Hume Kennerly)Аканкша Хазари, Индија

Основач и Извршен директор, м. Пани

„Ние сме таа “Следна Генерацијата”, каде што нашите соништата немаат ѕидови. Ние сакаме да го промениме светот. Знаеме дека можеме да направиме подобро. Затоа сметаме дека треба да се направи подобро.“

 

latifКаним Латиф, Ирак

Директор, АСУДА

„Заштита на жените во краток рок е една работа, но да се менува менталитетот на нашето општество е единствениот начин да се осигура нашата безбедност и слобода во долг рок.“

 

 

Cuba's best-known dissident, blogger Yoani Sanchez, addresses a news conference at the auditorium of the Chamber Executives of shopkeepers in Feira de Santana February 19, 2013. Sanchez is on an 80-day tour, after she was granted a passport two weeks ago under Cuba's sweeping immigration reform that went into effect this year. She has won several international prizes for blogging about life in Cuba but has been unable to collect them until now. REUTERS/Ueslei Marcelino (BRAZIL - Tags: POLITICS PROFILE)

Јоани Санчез, Куба

Кубанска блогерка и основачка на 14ymedio

„Слободата во основа е можноста да застанеме на аголот на улицата, и да извикаме “Не постои слобода тука!”“

 

 

 

Повеќе информации за 15тото Годишно доделување на награди за Глобално Лидерство можете да најдете тука.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *