Македонско Женско Лоби – „Стоп за насилството над жените во политиката“

Денес, од 10:00 до 14:00 часот. во Холидеј Ин се одржува работилница на тема „Стоп за насилството над жените во политиката“ во организација на Македонско Женско Лоби.

Целта на работилницата е да се разговара отворено за темите поврзани со сексизмот во политиката и претставувањето на политичарките во медиумите. На работилницата учествуваат повеќе од 50тина претставнички на над 10 политички партии во Република Македонија.

MZL vodicНа работилницата се промовираше Водичот за Резолуцијата  на Советот за безбедност на ОН 1325 за жени, мир и безбедност за единиците на локалната самоуправа и комисиите за еднакви можности, изработен од Афердита Хаџијаха Имери и Даниела Димитриевска.

2 comments to “Македонско Женско Лоби – „Стоп за насилството над жените во политиката“”
  1. Congratulations to Tanja Tomic for building еднакви.мк, a web portal with “all gender information in one place.” I wish you great success in your continued efforts to promote gender equality.

    • Thank you very much for the great wishes. It’s just a small contribution to awareness raising regarding gender equality issues.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *