September 2016

zaklina1

Жаклина Гештаковска Алексовска, Експертка за родови прашања при Програмата за зголемување на пазарната вработливост

Жаклина Гештаковска Алексовска, Експертка за родови прашања при Програмата за зголемување на пазарната вработливост на Швајцарската Агенција за Развој и Соработка, а имплементирана од Свисконтакт и Преда Плус Еднакви.мк: Што всушност претставува Програмата за зголемување…


mom-baby

Коефициентот на интелигенција се наследува од мајката

Според последните истражувања, паметните луѓе треба да им се благодарни на своите мајки за преносот на т.н. „интелигентни гени“. Знаеме дека интелигенција има наследна компонента, но до пред неколку години се мислеше дека многу од…


edna-moze-proizvodi

Нови еколошки производи на пазарот во Македонија

Една може! е организација која се бори за елементарните права и специфични потреби кои ги имаат еднородителските семејства. Една може! искреира идеа за социјален бизнис и создава производи кои се целосно еколошки, на база на пчелини…