October 2016

20161018_121802

Дебата “Жените во политиката”

Во организација на ЦИВИЛ – Центар за слобода денес се одржа дебатата на тема „Жените во политиката“, во хотелот Сити Парк во Скопје. На дебатата преку видео изјави, свое мислење за местото на жените во…


snezana-cekalovic

Снежана Чекаловиќ Кузмановска

Снежана Чекаловиќ Кузмановска, членка на групата со иницијатива за зголемување на времетрањето на породилното отсуство Еднакви.мк: Вие сте иницијаторка на акцијата за зголемување на времетраењето на породилното отсуство. За што точно станува збор? Снежана Чекаловиќ Кузмановска:…


14632660_10154490918680941_334460697_o

Јасна Суша, фотографка

Јасна Суша, професионална фотографка, со долгогодишно работно искуство и во Македонија и во странство, со огромно креативно творештво позади себе Еднакви.мк: Вие сте една од ретките жени фотографки во Македонија, која патем ужива во својата…


14585674_10211516230891011_97779396_o

Живот со достоинство

Целта на проектот „Живот со достоинство“, кој го спроведе НВО Младински иницијативи за дијалог и соработка како подгрант од CLAIM! Граѓанска Мрежа за мир, обнова и човекова сигурност, е да се крене свесноста во јавноста…


14569756_10155255888548448_2009837083_n

Конференција на тема „Заштита и поддршка на жени-жртви на родово базирано насилство“

Во организација на Националниот совет за родова рамноправност денес се одржа конференција на тема „Заштита и поддршка на жени-жртви на родово базирано насилство“. На конференцијата се разговараше за искуствата и примерите на институциите и невладините организации…


14569729_10155254006473448_619299772_n

Преку коучинг до зголемена продажба

Вечерва во организација на Програмата за зголемување на пазарна вработливост се одржа коучинг демо сесија наменета за компании во сопствеништво или менаџирани од жени: “Преку коучинг до зголемена продажба“. Коучингот е наменет за поддршка на жени…