December 2016

trump

Дали Доналд Трамп ќе ги намали програмите за поддршка на жени?

Транзицискиот тим на Трамп побарал од Стејт Департментот да им ги достави сите програми, финансии и работни позиции поврзани со поддршка на родовата еднаквост до 17:00 во среда. Досега се доставени три такви барања до…


reporterka

РепортерКа – Како да препознаете мобинг?

Според ЈУРА ЛАБОР  постојат 3 основни вида на мобинг врз основа на тоа кој е вршител на мобингот: -Хоризонтален мобинг е мобинг кој се одвива меѓу работниците со еднаква положба на хиерархиското скалило, односно кoга еден или…


%d0%bf%d0%be%d0%ba%d0%b0%d0%bd%d0%b0-%d0%bc%d0%ba%d0%b4-%d0%b7%d0%be%d0%bd%d1%82%d0%b0

ЗОНТА вели НЕ!

Zonta International е формиран во 1919 година. Таа е водечка глобална организација на жени – бизнисменки и професионалки, кои работат на зајакнување на статусот на жените преку советување и застапување. Зонта има визија за Свет,…


reaktor

Анализа на изборните програми на политичките партии од родов аспект

Реактор-истражување во акција денес одржа прес конференција на која беше презентирана анализата на изборните програми на политичките партии од родов аспект и нивните позиции во однос на економското, социјалното и политичкото унапредување на жените. На прес…


download

„Еден час кодирање“

ЦИКП, ФЕИТ и Град Скопје се приклучуваат на глобалната иницијатива „Еден час кодирање“. На 7-ми декември, 2016г. , со почеток од 13.00 часот на Факултетот за Електротехника и информациски технологии, 35 средношколци/ки ќе работат еден…