January 2017

finance think

Економски Форум: Родово еднакви плати за поголем економски раст

Finance Think – Институтот за економски истражувања и политики, Скопје, организира Економски форум -” Родово еднакви плати за поголем економски раст”, кој ќе се одржи на 30.01.2017 (понеделник), во хотел Мариот, со почеток во 11:00 часот….


Лилјана Дамовска е главна и одговорна уредничка на ТЕА МОДЕРНА; дипломирана новинарка и магистерка по културолошки науки; мотивирана, енергична и инспиративна жена

Лилјана Дамовска – Главна и одговорна уредничка на ТЕА МОДЕРНА

Еднакви.мк: Вие сте уредничка на неделникот „ТЕА модерна“. Што ја прави „ТЕА модерна“ различна од другите неделници на пазарот? Лилјана Дамовска: Првичниот концепт на „ТЕА модерна“ е создаден пред 18 години и во него стои…


Invitation-GWLS_001

Глобален Самит на жени лидерки во Скопје

Глобалниот Самит за жени лидерки 2017 за првпат ќе се одржи во Скопје, од 17ти до 19ти Февруари 2017. Самитот ќе се одржува во хотел Мариот, во организација на Сојуз на Стопански Комори на Македонија,…


Ashley Judd

Актерката и активистка, Ешли Џад за онлајн родово насилство

Во TedTalk говор одржан на конференцијата TedWomen во Сан Франциско во октомври минатата година и со премиера на интернет денес, Ешли Џад одби да ја ублажи природата на злоупотребата онлајн и нејзините последици. Од закани за смрт…