February 2017

17006158_10155794127393448_890742888_n

Продолжен рокот за програмата за развој на бизнис идеја

Ако имате идеја за почнување на сопствен бизнис и сте жена, може да се заинтересирате за вклучување во пред-акцелераторска програма на ЦЕЕД Хаб Скопје во партнерство со ИМЕ Програмата наменета за стартапи или компании основани од жени….bori se zenski

„Бори се Женски“ во акција

По подолго време, Бори се женски се врати во акција. Во организација заедно со UN Women и поддршка на FES Skopje успешно изменаџираа настан чија цел беше критички да го преиспита значењето на романтичната љубов, а директен…


20170217_104713

Глобален Самит на жени лидерки во Скопје

Започна Глобалниот Самит за жени лидерки 2017 кој се одржува во хотел Мариот, во организација на Сојуз на Стопански Комори на Македонија, Здружение на бизнис жени и Светска бизнис Асоцијација- Македонија. Глобалниот Самит за жени лидерки…


EIGE databaza

Датабаза за родова статистика

Европскиот Институт за родова еднаквост (EIGE) изготви датабаза за родови статистики. Базата на податоци содржи родови статистики од сите краеви на Европската унија (ЕУ) и пошироко, на ниво на ЕУ, земјите-членки и на европско ниво. Таа…