Глобален Самит на жени лидерки во Скопје

20170217_104713

Започна Глобалниот Самит за жени лидерки 2017 кој се одржува во хотел Мариот, во организација на Сојуз на Стопански Комори на Македонија, Здружение на бизнис жени и Светска бизнис Асоцијација- Македонија.

20170217_104404Глобалниот Самит за жени лидерки 2017, на кој учествуваат околу 300 жени лидерки од земјата и светот, ги обединува жените лидерки кои покажуваат сила и упорност што неизбежно ќе ги доведе до успех во нивниот професионален живот.

Првиот панел на тема “Жените пионерки во менаџирање на промените и креирање на можности го започнаа:

20170217_102955– Н.Е. Маја Иванова, прва дама на Р. Македонија,

– Н.Е. Викторија Хорват, амбасадорка, Р. Унгарија

-Н.Е. Луиза Витон, резидентна координаторка на ОН и резидентна претставничка на УНДП

– Н.Е. Нина Суомалаинен, шефица на Мисијата на ОБСЕ во Р. Македонија

– Н.Е. Маријана Петир, пратеничка во Европскиот Парламент

– Н.Е. Даниела Арсовска, претседателка на Сојузот на Стопански комори на Р. Македонија

Повеќе информации за програмата на Самитот и начинот за учество можете да најдете тука

Be the first to comment on "Глобален Самит на жени лидерки во Скопје"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*