Стивен Спилберг за соништата: Слушајте го шепотот

spilberg

Според Спилберт сонот е нешто за што никогаш не си знаел дека ќе се случи. „Соништата секогаш ти доаѓаат од позади, не директно во лице; тие ќе ти се прикрадат полека. Сонот најчесто не ти доаѓа врескајќи: Ова си ти, ова е тоа што треба да бидеш. Понекогаш сонот дури шепоти. Секогаш им кажував на моите деца: Најтешката работа да ја слушаш се твоите инстинкти. Твојата внатрешна човечка интуиција секогаш шепоти, никогаш не вика. Навистина е тешко да ја чуеш. Секој ден од животот треба да сте подготвени да го слушате шепотот.“

Целото видео можете да го погледнете тука

Be the first to comment on "Стивен Спилберг за соништата: Слушајте го шепотот"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*