Вупи Голдберг лансираше производи против менструални болки на база на марихуана

32AC93BB00000578-3515815-image-m-17_1459355446697

Вупи го објави лансирањето на линија на производи кои содржат марихуана за да им помогне на жените во смирување на менструалните грчеви.
Брендот, наречен „Вупи и Маја“, е соработка помеѓу Вупи Голдберг и експертката за марихуана со седиште во Калифорнија, Маја Елизабет.
Вупи, која е јавен поддржувач на користењето на марихуана, соопшти дека болката во менструалниот период “не е шега”. Според The New Yorker, таа била инспирирана од нејзините внуки кои страдаат од менструални грчеви.
woopy„Производот можете да го ставите во вашата чанта. Може да се намачкате на долниот дел на стомакот и долниот дел на грбот на работа, а потоа кога ќе се вратите дома, може да си направите купка во када за да се впие или да направите чај, а тоа ви овозможува да продолжите да работите во текот на денот.“

Повеќе информации можете да најдете тука

Be the first to comment on "Вупи Голдберг лансираше производи против менструални болки на база на марихуана"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*