September 2017

21728789_337251320073264_2481110370238853076_o

„И мажите можат“ – саем за мажи

Саемот за мажи „И мажите можат“ е национална кампања* која има за цел да го промовира вклучувањето на мажите и момчињата за родова еднаквост. Овој јавен настан ќе се одржи на 16-ти септември во „Јавна…


21618477_10156558777828448_123713288_o

Промоција на родово сензитивни политики

Фондацијата Фридрих Еберт, канцеларија Скопје и Прогрес Институт за социјална демократија организираа презентација на документите за јавни политики кои што произлегоа од работата на вториот Форум за родова еднаквост, чија цел беше да обезбеди инклузивна…