Кампањата за прееманципираните жени оценета како вознемирување

header_logo

Во врска со поднесената претставка на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги, за заедничката кампања во сопствена продукција на Сити Радио, Клуб ФМ и Метрополис Радио Мрежа, Комисијата за заштита од дискриминација на РМ до Агенцијата, достави Допис – мислење со кое се утврдува вознемирување по родова основа направено од страна на Сити радио, кое предизвикува повреда на достоинството на жената, со спотовите од кампањата за прееманципираните жени емитувани на 30 октомври 2017 година.

Комисијата за заштита од дискриминација во доставеното мислење контатира дека со кампањата е направено вознемирување по родова основа, кое предизвикува повреда на достоинството на жената.

Целото мислење можете да го видите на следниот линк.

Be the first to comment on "Кампањата за прееманципираните жени оценета како вознемирување"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*