7 ефективни техники за само-одбрана

Виктор Лјалко е експерт за боречки вештини кој неодамна напиша книга во која ги сподели своите најефикасни методи за самоодбрана за да им помогне на жените ако треба да се бранат во ситуации кои се опасни по живот.

1-3Според него најважно е прво да се знаат слабите точки на напаѓачот: очи, нос, грло, плексус, препони и колена. Секогаш кога жената ќе биде нападната треба да се обиде да повреди некоја од овие слаби точки. Затоа запаметете ги.

Во продолжение можете да видите дел од техниките кои тој ги предлага за како да се однесувате ако сте нападнати однапред, како ако сте нападнати одназад, како да ја ослободите раката доколку Ви ја држи и како да се ослободите доколку сте притиснати до ѕид.

Техниките се детално разработени на www.fempositive.com.

2-3

 

 

4-13-1

985-16-17

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *