Како да преговарате за поголема плата

Многу од вработените лица се исплашени да преговараат за својата плата. Дали можеби  ќе го загубат работното место или ќе го вознемират својот работодавец .

Но напротив, најновите истражувања на Forbes покажуваат дека вашиот претпоставен најверојатно ќе го цени тоа што ќе го побарате она што го заслужувате.

Следете ги овие 3 чекори и ќе успеете во ова:

Испланирајте го овој разговор , без разлика на се,

Вашиот претпоставен очекува дека вие ќе преговарате.

Знајте ја вашата вредност.

Запомнете, вашиот работодавец ќе ве почитува доколку го побарате она што го заслужувате. Нека не ве заплашува првата понуда. Вообичаено е да се преговара додека двете страни не бидат задоволни.

Ова не е ништо лично

Преговарањето за плата е строго професионално. Компанијата ви дава понуда основана на она што мисли дека ќе го покажете како професионалец. Затоа бидете и  вие професионални- не се жалете на вашите долгови и кредити. Наместо тоа потенцирајте ги вашите способности.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *