Експертите ги рангираа најопасните места за живеење за жените. Америка влезе во топ 10.

Според новото истражување на Томсон Ројтерс Фондацијата, Соединетите Американски Држави се десеттата најопасна земја за живеење. Движењето #MeToo помогна да се отрие овој податок за сексуално вознемирување низ земјата и пошироко.

Америка и Сирија се на третото место каде жените се подложни на ризик од сексуално насилство , вознемирување , подложни на принуден секс  и недостаток на пристап кон правда во случаи на силување.

Синди Соутворт , извршен заменик претседател на Националната мрежа Крај на Семејното насилство, изјави за Ројтерс  дека луѓето сакаат да мислат  дека приходите значат дека сме заштитени од мизогинија, но за жал тоа не е точно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *