Опра Винфри – спикерка на Годишниот Светски Самит за Жени 2019

29ти Ноември 2018- Опра Винфри ја поздравува пуликата на трибјут за Нелсон Мендела и настанот за промовирањето на родовата еднаквост на универзитетот Јоханесбург во Совето, Јуќна Африка.

Во Април 2019 , Опра одржа говор на Светскиот Самит за Жените во Светот во Њујорк во Линколн Центарот.

“Време е жените во светот да ја направат агендата” – рече филантропистката и поранешната шоу водителка. Десетиот по ред Годишен Самит се состои од говори и панел дискусии кои ги адресирааат ценралните прашања- Дали жените можат да го спасат светот?

Опра во својот говоре рече дека тие го прават токму тоа сите овие години. Таа истакна дека тие треба да продолжат со својата мисија и да ја редефинирааат пораката дека тоа е позитивно, амбициозно и носи голема надеж.

Најновиот проект на Опра Винфри е соработката со принцот Хари со кој работат на документарна серија за менталното здравје .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *