Интервјуа

Iva Matic 2

Ива Матиќ – првата жена пилотка на воен хеликоптер во Македонија

Ива Матиќ е родена во 1988 година во Скопје. Средното образование го завршува во гимназијата “Раде Јовчевски – Корчагин” во 2007 година, а во 2011 година дипломираше на Факултетот за електротехника и информациски технологии на…


„Не чекајте да помине бурата, научете да танцувате на дождот“

Весна Попоска – девојката што нема ограничувања

Весна Попоска (1988), дипломирала и магистрирала на правниот  факултет „Јустинјан Први“ во Скопје. Од средношколските денови е активно вклучена во невладиниот сектор. Активна е во академската сфера. Била учесник и панелист на бројни конфереции и…


jasmina

Јасмина Димовска – основачка и сопственичка на Бела Сензација

Професионалната определба ги содржи сите елементи на убавото, романтичното и среќното. Таа е професионален организатор на свадби и други свечености и  нејзиниот свет е обоен со сите бои на цвеќињата. Почитувајќи ја институцијата семејство,со посебна…


kate

Катерина Ангеловска – тренер за личен развој

Катерина Ангеловска е истражувач, авантуриста, човек кој верува во претвaрање на идеите во реалност, со отворен ум, прв сертифициран тренер за принципи за успех по методот на Џек Кенфилд на Балканот, тренер за личен развој,…


emili

Емили Јовановиќ Локвенец – Генерален Менаџер на НЕОДАТА

Дипл.ел.инг Емили Јовановиќ-Локвенец е Генерален менаџер на НЕОДАТА –Скопје, компанија која 20 години се занимава со развој на деловен софтвер. Скопјанка со космополитски гледишта, никогаш не гледала бариери во тоа што може да го постигне. Јовановиќ-Локвенец…


Sasha 2

Александра Саша Симовиќ – Сончевата страна на животот

Александра Саша Симовиќ има 33 години, родена е во Краљево и веќе има 13 операции на рбетниот столб позади себе. И покрај огромниот број денови поминати во болница, таа е денес успешна Менаџерка за односи со…


biljana3

Билјана Маневска, стоматолог, Dental Cosmetic Studio

Билјана Маневска,  родена 1980 г. Доктор по Стоматологија, средно образование завршува 1998 г. во средно медицинско училиште, отсек забни техничари во Тетово. Дипломира на Стоматолошки факултет при Универзитет Кирил и Методиј во Скопје 2005г. Првите пет години…


maja1

Др. Маја Ангелеска Дабеска – специјалист педијатар

Др. Маја Ангелеска Дабеска e специјалист педијатар во ПЗУ Ла Медика Скопје, општина Чаир. Образованието го стекнува во Средното медицинско училиште Др. Панче Караѓозов Скопје, на Медицинскиот факултет при Универзитет Св.Кирил и Методиј Скопје, а потоа…


Silvia Rita Souza

Силвиа Рита Соуза, авторка и советничка

Силвија Рита Соуза активно учествува во политиката и учествува во координирање на различни изборни кампањи, како на пример за претседателската функција, на државните влади, Градскиот совет, Пратеничкиот дом и Сенатот. Таа е советник за политичките…


leslie

Лесли Вотерс, Градоначалничка на Семинол, Флорида, САД

Лесли Вотерс има магистриратура од Државниот Универзитет на Флорида и имаше успешна 29-годишна кариера со Allstate осигурителна компанија за човечки ресурси, за корпоративно управување и за односи со Владата. Лесли Вотерс во моментов е градоначалничка…