Интервјуа

Judy

Џуди Василициа Лајс, поранешна пратеничка во Собранието на Канада

Џуди Василициа Лајс беше Пратеничка во Собранието на Канада од 1997 до 2010, кога поднесе оставка за да се кандидира за Градоначалничка на Винипег, Манитоба. Во текот на нејзиниот мандат како пратеничка од Северн Винипег,…