Мој став

reporterka

РепортерКа – Сексистичка вербална навреда

Во 2015 Португалија ја прогласи вербалната сексуална злоупотреба за кривично дело. Според Equaltimes целата приказна започнува со Адриана Лопера, медицинска сестра, која сакајќи да докаже дека вербалната злоупотреба е исто така проблем, на една конференција застанува…


reporterka

РепортерКа – „Батали“ листа

Текстот на Томас за Хафингтон Пост ме поттикна да размислам дали можеби е во право. Се трудиме да направиме Новогодишни резолуции, роденденски листи и слични други листи на кои ги набројуваме работите кои сакаме да ги направиме…


motivacija-za-licni-razvoj

Како да се мотивирам да работам на себе и како да ја одржам таа мотивација

„Можеби сеуште не сум стигнала до целта, но поблиску сум до неа отколку што бев вчера“ „Еве Јелена ќе бидам слободна да ти предложам тема за пишување за во иднина, бидејќи тоа ме интересира во последно време,…


divna1

Силни и одговорни жени!

Во контекст на вниманието што го предизвикаат жените обвинителки во Македонија, потсетувам на заклучната беседа од Светската конференција на Декадата на ОН на жените (15 септември 1995 год) на некогашната премиерка на Норвешка, Гро Харлем…


divna1

За мојот и ваш Ресен!

Во светот има многу, илјадници градови. Ги има и во Македонија. Сите убави на свој начин. Ама јас го сакам Ресен. Градот во кои се родиле моите родители,се родив јас. Градот каде што учев, растев….


divna1

Македонска очајна домаќинка!

По вчерашната ексклузива на Нино Неприкосновени,нити спиев како што треба, нити станав како што треба, се од мисла дека Нино повеќе води сметка за нашето здравје, од колку ние, самите.Човекот ни брои колку антибиотици и…