Вести

never-give-up

КАКО ДО ПОГОЛЕМА ПРОДУКТИВНОСТ ВО РАБОТАТА?

Сите ние се мачиме секојдневно да ги завршиме сите обврски и тоа по можност во насока на побрзо исполнување на нашите цели. Еве неколку едноставни совети, кои доколку ги применувате ќе ве направат попродуктивни уште…


kk

Промо настан Кане Корзо-заедно за оние кои не зборуваат

EVOLVE UP THE LADDER, ANIMALS MATTER. #Поканети сте на хуманитарниот промо настан на Граѓанска иницијатива „Кане Корзо“ – Civic Initiative #kanekorzomk Сите сте #добродојдени на интерактивната презентација која ќе се одржи во Јавна Соба (Public Room) на ден, сабота,…


21728789_337251320073264_2481110370238853076_o

„И мажите можат“ – саем за мажи

Саемот за мажи „И мажите можат“ е национална кампања* која има за цел да го промовира вклучувањето на мажите и момчињата за родова еднаквост. Овој јавен настан ќе се одржи на 16-ти септември во „Јавна…


21618477_10156558777828448_123713288_o

Промоција на родово сензитивни политики

Фондацијата Фридрих Еберт, канцеларија Скопје и Прогрес Институт за социјална демократија организираа презентација на документите за јавни политики кои што произлегоа од работата на вториот Форум за родова еднаквост, чија цел беше да обезбеди инклузивна…


woman leader

10 работи кои ќе Ве направат лидерка

Според CBS има 10 работи кои можете да ги правите, а кои ќе Ве развијат во вистинска инспиративна лидерка. Обрнувај внимание Ова не е само важно за високи владини претставници. Не можете да бидете водач ако не знаете…


Y PEER

Работилница на Y-PEER

Мрежата на младински организации Y-PEER Македонија, во соработка со Организацијата за социјални иновации АРНО и со поддршка од регионалната канцеларија на УНФПА за Источна Европа и Централна Азија организира консултативна средба за претстојната кампања „MenEngage Campaign Macedonia“. Средбата…


ohrid3

Меѓународниот Охридски Маратон покажа голема зрелост

Наградниот фонд на Меѓународниот Атлетски Маратон ОХРИД предизвика бурна дебата во јавноста, како и многу реакции од Здруженија на граѓани, Клубот на Пратенички во Собранието на Република Македонија и поединечни активист(к)и. Главната причина за реакциите првично беше фактот…


logo-abw

Повик за менторки

Здружението на бизнис жени (ЗБЖ/ABW) со седиште во Скопје, заедно со Бизнис конфедерација на Македонија и Институт за менаџмент поддршка, го спроведува проектот „ПРОГРАМА ЗА (САМО)ВРАБОТУВАЊЕ НА САМОХРАНИ МАЈКИ“, финансиран од Европската Унија. За проектните…logo-abw

Здружение на бизнис жени по повод предлогот за продолжување на породилното отсуство

Во продолжение во целост го пренесуваме соопштението на Здружението на бизнис жени: На ден 12.06.2017 година Здружението на бизнис жени одржа состанок на актуелната тема за продолжување на породилното отсуство. Како бизнис жени и како…