Д-р Ана Кртолица-Георгиев- основачка на иницијативата за подигање на свеста за усното здравје “Повеќе насмевки”

Родена во 1982 во Скопје, Република Македонија. Високо образование стекнува на Универзитетот во Љубљана на медицинскиот факултет, на Институтот за дентална медицина. Примарен интерес во нејзината работа е естетска реконструктивна стоматологија и имплантопротетика.
Основач е на иницијативата за кревање на свеста за усното здравје “Повеќе насмевки”
Мајка е на три деца, Ведан, Васја и Дуња.