ИНТЕРВЈУА

Силвија Митевска, Претседателка на ТАКТ

Силвија Митевска, Претседателка на ТАКТ

Еднакви.мк: Вие сте Претседателка и една од основачите на ТАКТ, невладина организација за градење мостови преку...

4

Милена Цветановска, ко-организаторка на Урбан Фест

Милена Цветановска е дел од тимот на Театроск, улична театарска продукција која работи уличен театар, улични промоции и настани ...

Лилјана Дамовска е главна и одговорна уредничка на ТЕА МОДЕРНА; дипломирана новинарка и магистерка по културолошки науки; мотивирана, енергична и инспиративна жена

Лилјана Дамовска - Главна и одговорна уредничка на ТЕА МОДЕРНА

Еднакви.мк: Вие сте уредничка на неделникот „ТЕА модерна“. Што ја прави „ТЕА м...

caci2

Славица Биљарска Мирчески - AllWeb

Славица Биљарска Мирчески е една од ретките луѓе во државава што успеваат да обавуваат неколку работи наеднаш. Таа е една од основачите на A...

snezana-cekalovic

Снежана Чекаловиќ Кузмановска

Снежана Чекаловиќ Кузмановска, членка на групата со ини...

14632660_10154490918680941_334460697_o

Јасна Суша, фотографка

Јасна Суша, професионална фотографка, со долгогодишно работно искуство и во Македонија и во странство, со огромно креативно творештво позади...

zaklina1

Жаклина Гештаковска Алексовска, Експертка за родови прашања при Програмата за зголемување на пазарната вработливост

Жаклина Гештаковска Алексовска, Експертка за родови прашања при Програмата за зголемување на пазарната вработливост на Ш...

andrea spar 1

Андреа Спехар - вонредна Професорка на Универзитетот на Гетеборг

Андреа Спехар е вонредна професорка по политички
науки на Универзитетот во Гетеборг, Шведска и истражувач во Центарот на Универзитетот за Европски Истр...

Kristin Ekström

Кристин Екстром, проектна координаторка во Интернационалниот Центар за Локална Демократија

Кристин Екстром работи со меѓународни програми за обука на ИЦЛД за повеќе од три години. Таа ги проучува род...

Iva Matic 2

Ива Матиќ - првата жена пилотка на воен хеликоптер во Македонија

Ива Матиќ е родена во 1988 година во Скопје. Средното образование го завршува во гимназијата “Раде Јовчевски - Корчагин” во 2007 година, а во 2011 година дип...

„Не чекајте да помине бурата, научете да танцувате на дождот“

Весна Попоска - девојката што нема ограничувања

Весна Попоска (1988), дипломирала и магистрирала на правниот  факултет „Јустинјан Први“ во Скопје. Од средношколските денови е активно вклучена во невладинио...

jasmina

Јасмина Димовска - основачка и сопственичка на Бела Сензација

Професионалната определба ги содржи сите елементи на убавото, романтичното и среќното. Таа е професионален организатор на свадби и други свечености и  нејзин...

kate

Катерина Ангеловска - тренер за личен развој

Катерина Ангеловска е истражувач, авантуриста, човек кој верува во претвaрање на идеите во реалност, со отворен ум, прв сертифициран тренер за принципи за ус...

emili

Емили Јовановиќ Локвенец - Генерален Менаџер на НЕОДАТА

Дипл.ел.инг Емили Јовановиќ-Локвенец е Генерален менаџер на НЕОДАТА –Скопје, компанија која 20...

Sasha 2

Александра Саша Симовиќ - Сончевата страна на животот

Александра Саша Симовиќ има 33 години, родена е во Краљево и веќе има 13 операции на рбетниот столб позади себе. И покрај огромниот број денови поминати во б...

biljana3

Билјана Маневска, стоматолог, Dental Cosmetic Studio

Билјана Маневска,  родена 1980 г. Доктор по Стоматологија, средно образование завршува 1998 г. во средно медицинско училиште, о...

maja1

Др. Маја Ангелеска Дабеска - специјалист педијатар

Др. Маја Ангелеска Дабеска e специјалист педијатар во ПЗУ Ла Медика Скопје, општина ...

Silvia Rita Souza

Силвиа Рита Соуза, авторка и советничка

Силвија Рита Соуза активно учествува во политиката и учествува во координирање на различни изборни кампањи, како на пример за претседателската функција, на д...

leslie

Лесли Вотерс, Градоначалничка на Семинол, Флорида, САД

Лесли Вотерс има магистриратура од Државниот Универзитет на Флорида и имаше успешна 29-годишна кариера со Allstate осигурителна компанија за човечки ресурси,...

Judy

Џуди Василициа Лајс, поранешна пратеничка во Собранието на Канада

Џуди Василициа Лајс беше Пратеничка во Собранието на Канада од 1997 до 2010, кога поднесе оставка за да се кандидира за Градоначалничка на Винипег, Манитоба....