девојки

Силвија Митевска, Претседателка на ТАКТ

Силвија Митевска, Претседателка на ТАКТ

Еднакви.мк: Вие сте Претседателка и една од основачите на ТАКТ, невладина организација за градење мостови преку спортот и културата. Што Ве поттикна на основање ваква организација? Силвија Митевска: Граѓанската организација ТАКТ е основана пред речиси три…


download

„Еден час кодирање“

ЦИКП, ФЕИТ и Град Скопје се приклучуваат на глобалната иницијатива „Еден час кодирање“. На 7-ми декември, 2016г. , со почеток од 13.00 часот на Факултетот за Електротехника и информациски технологии, 35 средношколци/ки ќе работат еден…