еднакви плати

grejsi

Уредничка на БиБиСи Вести си даде оставка во знак на протест поради неправедната плата

Според New York Times уредничка на БиБиСи Вести (BBC News) во отворено писмо во неделата ја обвинила мрежата дека им плаќа повеќе на мажите отколку на жените на слични позиции, користејќи „таинствен и нелегален“ систем на плати. Уредничката,…


iceland

Исланд стана првата земја во која компаниите мора да исплаќаат еднакви плати

Од 8ми Март 2017 година, Исланд стана првата земја во светот која ги принуди компаниите да докажат дека ги плаќаат сите вработени еднакво, без оглед на полот, етничката припадност, сексуалноста или националноста. Владата на земјата,…