Здравствена заштита во затворите во Република Македонија, со посебен акцент на здравјето на жените

Во рамки на Првиот Форум за родова еднаквост, во организација на FES Skopje и ПРОГРЕС Институт беше изготвена...

Инвенции од жени

Полскиот Европратеник Janusz Korvin Mikke побара да му набројат барем една инвенција направена од...