насилство

Foto

Марш за правата на жените

Околу 1000 жени, девојки, активистки и активисти се собраа денеска на вториот „Марш за правата на жените” кој се одржа по повод Меѓународниот ден на жената. Маршот кој започна во Жена Парк, испрати моќна порака…


samohrani majki1

Самохраните мајки-жртви на мултиплицирано насилство

Во рамки на Првиот Форум за родова еднаквост, во организација на FES Skopje и ПРОГРЕС Институт беше изготвена анализата „Самохраните мајки-жртви на мултициплирано насилство“. Предмет на овој документ е дискриминацијата и виктимизацијата врз жените предизвикана од неажурноста на институциите на…