плати

grejsi

Уредничка на БиБиСи Вести си даде оставка во знак на протест поради неправедната плата

Според New York Times уредничка на БиБиСи Вести (BBC News) во отворено писмо во неделата ја обвинила мрежата дека им плаќа повеќе на мажите отколку на жените на слични позиции, користејќи „таинствен и нелегален“ систем на плати. Уредничката,…


finance think

Економски Форум: Родово еднакви плати за поголем економски раст

Finance Think – Институтот за економски истражувања и политики, Скопје, организира Економски форум -” Родово еднакви плати за поголем економски раст”, кој ќе се одржи на 30.01.2017 (понеделник), во хотел Мариот, со почеток во 11:00 часот….