родово базирано насилство

4

„Вработеност на младите жени како предуслов за намалување на родово базирано насилство“

Денес во рамки на иницијативата Мрежа на жени на Балканот за нови политики, која се имплементира од Белградски фонд за политичка совршеност, а е поддржана од и Швајцарската Амбасада во Србија, се одржа дебата на…


Ashley Judd

Актерката и активистка, Ешли Џад за онлајн родово насилство

Во TedTalk говор одржан на конференцијата TedWomen во Сан Франциско во октомври минатата година и со премиера на интернет денес, Ешли Џад одби да ја ублажи природата на злоупотребата онлајн и нејзините последици. Од закани за смрт…