родов јаз

grejsi

Уредничка на БиБиСи Вести си даде оставка во знак на протест поради неправедната плата

Според New York Times уредничка на БиБиСи Вести (BBC News) во отворено писмо во неделата ја обвинила мрежата дека им плаќа повеќе на мажите отколку на жените на слични позиции, користејќи „таинствен и нелегален“ систем на плати. Уредничката,…


logo

Глобален Родов Јаз – Македонија на 73то место

Преку Извештајот за Глобалниот Родов Јаз, Светскиот Економски Форум ја квантифицира големината на половите разлики и го следи нивниот напредок со текот на времето, со посебен фокус на релативниот јаз помеѓу жените и мажите во четири…