самохрани

edna moze

Ноемвриски попуст на гифт боксови!

Преостануваат уште само пет дена од ноемвриска понуда со специјален попуст за нарачка на новогодишни и празнични гифт боксови од Една прави!. Во името на единствената компанија за производство и продажба на високо квалитетна козметика…


samohrani majki1

Самохраните мајки-жртви на мултиплицирано насилство

Во рамки на Првиот Форум за родова еднаквост, во организација на FES Skopje и ПРОГРЕС Институт беше изготвена анализата „Самохраните мајки-жртви на мултициплирано насилство“. Предмет на овој документ е дискриминацијата и виктимизацијата врз жените предизвикана од неажурноста на институциите на…


17626464_1451546214879265_7541753593544625388_n

Жени помагаат на жени

На 9ти и 10ти Април „Една Може” организира настан во координација со ФБ групата Хроно Исхрана. Ова е дел од повикот за настанот: „Хроно пеперутките во својата драматична промена, се ослободија од кожурецот како непотребен…