филм

Ема Вотсон говори на настан на UN Women

Сексизам во филмовите

Според TheGuardian 99% од жените кои работат во филмската и ТВ индустрија искусиле сексизам во својата работа. Ема Вотсон, глумица: „Имам искуство со сексизмот имајќи во предвид дека режисерите со кои сум работела биле мажи во 17 случаи,…


bori se zenski

„Бори се Женски“ во акција

По подолго време, Бори се женски се врати во акција. Во организација заедно со UN Women и поддршка на FES Skopje успешно изменаџираа настан чија цел беше критички да го преиспита значењето на романтичната љубов, а директен…