8ми Март

Foto

Марш за правата на жените

Околу 1000 жени, девојки, активистки и активисти се собраа денеска на вториот „Марш за правата на жените” кој се одржа по повод Меѓународниот ден на жената. Маршот кој започна во Жена Парк, испрати моќна порака…


cover

Марш за женски права 2017

8ми Mарт е Меѓународниот ден на жената кога се одбележува женската борба за економска, политичка и социјална рамноправност. Во тој дух, Платформата за родова еднаквост организираше Марш на жените, во кој движејќи се од Плоштадот…


269760_original

Одбележи го 8ми Март

8ми март е Меѓународниот ден на жената кога се одбележува женската борба за економска, политичка и социјална рамноправност. По тој повод, во Скопје се одржуваат низа на настани преку кои можете доследно да го одбележите…