Month: February 2016

Силни и одговорни жени!

Во контекст на вниманието што го предизвикаат жените обвинителки во Македонија, потсетувам на заклучната беседа од Светската конференција на Декадата… Прочитај повеќе »

ednakvim

V day во Скопје

„Една милијарда се крева“ е најголемата масовна акција за спречување на насилството врз жените во историјата на човештвото. Кампањата, која започна… Прочитај повеќе »

ednakvim