Категорија: Општо

“- Y la culpa no epa mía, ni dónde saza, ni cómo vestía – ” И, грешката не беше моја, ниту каде бев, ниту како се облеков”.

„Силувач на твојот начин“: Вирална чилеанска феминистичка химна што треба да ја слушнеме. Овој чилеански феминистички протест за насилството врз… Прочитај повеќе »

ednakvim

Словачка-изгласано отфрлањето на нацрт-законот за принуда на жените да гледаат ултразвучно скенирање на ембрионот пред абортус

Правото на абортус треба да биде основно право на жената. Во Словачка жените моментално се борат против отежнатите, пред се… Прочитај повеќе »

ednakvim