Month: August 2019

Почина Тони Морисон-првата Африканско – Американска жена што ја доби Нобеловата награда за литература

Тони Морисон, добитничка на Нобелова награда за литература, чии што книги го истражуваа Африканско-Американскиот идентитет во Америка, често и нивните… Прочитај повеќе »

ednakvim