Month: December 2019

Словачка-изгласано отфрлањето на нацрт-законот за принуда на жените да гледаат ултразвучно скенирање на ембрионот пред абортус

Правото на абортус треба да биде основно право на жената. Во Словачка жените моментално се борат против отежнатите, пред се… Прочитај повеќе »

ednakvim