Month: January 2020

90-годишна жена го трансформирала малото село во нејзина сопствена уметничка галерија со сликање цвеќиња на секоја куќа

Анешка (Агнес) Кашпарковиќ го поминала својот живот работејќи како земјоделец во малото село Лука, кое се наоѓа во Чешка. По… Прочитај повеќе »

ednakvim

“- Y la culpa no epa mía, ni dónde saza, ni cómo vestía – ” И, грешката не беше моја, ниту каде бев, ниту како се облеков”.

„Силувач на твојот начин“: Вирална чилеанска феминистичка химна што треба да ја слушнеме. Овој чилеански феминистички протест за насилството врз… Прочитај повеќе »

ednakvim