Month: June 2019

Женева-Усвоен е договорот за зголемена заштита на работниците кои се соочуваат со насилство и вознемирување.

На 21 Јуни 2019, од страна на Интернационалната Трудова Организација од Женева е усвоен договорот за зголемена заштита на работниците кои се соочуваат со насилство и вознемирување.

ednakvim

Се одржа завршна конференција „Интегрирање на родовата перспектива во процесите на ЕУ интеграција – вклучување на женските граѓански организации“

На 17 јуни 2019 година во Хотел Александар Палас, се одржа завршна конференција во рамки на проектот „Родово рамноправна ЕУ… Прочитај повеќе »

ednakvim

Милена Цветановска Интернационалниот уличен уметнички фестивал за баскери и живи статуи Статуафест и Баскеркараван

Еднакви.Мк: Годинава, по втор пат се одржува овој несекојдневен настан во Скопје – Интернационалниот уличен уметнички фестивал за баскери и… Прочитај повеќе »

ednakvim