Општо

Легендарната изјава на Мерил Стрип

Општеството знае да биде многу сурово кога станува збор за изгледот на една жена и параметрите по кои тоа ја мери нивната убавина. Нека оваа порака на Мерил Стрип биде водилка за сите жени во светот, за тоа колку се убави, секоја на свој посебен начин.

“Оваа фотографија е сликана кога си одев на пат за дома, враќајќи се  од аудицијата за „Кинг Конг“ каде ми кажаа дека сум премногу „грда“ за улогата. Тоа беше клучен момент за мене. Ова лошо мислење можеше да ги сруши сите моите соништа да станам актерка или да ме натера да соберам сили и да верувам во себе. Зедов длабок здив и реков „Жал ми е што мислите дека сум премногу грда за вашиот филм, но вие сте само едно мислење во морето од илјадници и јас сега одам да најдам пољубезна средина “. Денес имам 18 Оскари доделени од страна на Академијата за Уметности и Филм.”