Вести

Економски Форум: Родово еднакви плати за поголем економски раст

Finance Think – Институтот за економски истражувања и политики, Скопје, организира Економски форум -” Родово еднакви плати за поголем економски раст”, кој ќе се одржи на 30.01.2017 (понеделник), во хотел Мариот, со почеток во 11:00 часот.

На настанот ќе се дискутира за предизвиците и решенијата за родовиот и мајчински јаз во плати и ќе се промовираат родово одговорните компании во Македонија, кои ги тестираа своите платни листи на веб платформата www.edplako.mk.

На настанот ќе учествува претставник од Австриското министерство за жени и образование, претставник од Меѓународната организација на трудот и претставник од Министерството за труд и социјална политика во Македонија.

Вашето учество на настанот може да го пријавите на events@financethink.mk.