Вести

Марш за женски права 2017

8ми Mарт е Меѓународниот ден на жената кога се одбележува женската борба за економска, политичка и социјална рамноправност. Во тој дух, Платформата за родова еднаквост организираше Марш на жените, во кој движејќи се од Плоштадот Карпошово востание преку Камениот Mост и Плоштадот Македонија, па до Паркот „Жена-борец“ испратија порака дека се тука, дека се важни и дека нивниот глас ќе биде слушнат. Истовремено со жените низ светот кои на овој 8 Mарт објавија општ женски штрајк, и тие јасно и недвосмислено порачаа дека сакаат еднакво, солидарно и напредно општество.

Денес жените маршираа за еднакви права, еднаква плата, достоинствен третман и должно почитување!

17160715_10155826998073448_695770634_n 17160870_10155827002193448_198636541_n 17160871_10155827010268448_1561134628_n 17160924_10155827024278448_898733468_n 17161113_10155826998243448_232537040_n 17197697_10155827003193448_2051198402_n 17197851_10155827010418448_734659512_n 17197914_10155827024448448_173734510_n 17198048_10155827001708448_298742009_n 17198147_10155827007523448_545500784_n 17198269_10155827011833448_1845612026_n 17198484_10155827007763448_1278658130_n 17198888_10155826998263448_727533843_n 17199135_10155827009688448_213002369_n 17203595_10155827012778448_745636639_n 17203630_10155827011433448_768444135_n 17203701_10155827012068448_564251168_n 17203745_10155826998518448_563227963_n 17203861_10155827008518448_891608676_n 17203870_10155826999608448_1001136056_n 17204219_10155827012013448_968961890_n 17204273_10155827011718448_1363511280_n