Вести

Стивен Спилберг за соништата: Слушајте го шепотот

Според Спилберт сонот е нешто за што никогаш не си знаел дека ќе се случи. „Соништата секогаш ти доаѓаат од позади, не директно во лице; тие ќе ти се прикрадат полека. Сонот најчесто не ти доаѓа врескајќи: Ова си ти, ова е тоа што треба да бидеш. Понекогаш сонот дури шепоти. Секогаш им кажував на моите деца: Најтешката работа да ја слушаш се твоите инстинкти. Твојата внатрешна човечка интуиција секогаш шепоти, никогаш не вика. Навистина е тешко да ја чуеш. Секој ден од животот треба да сте подготвени да го слушате шепотот.“

Целото видео можете да го погледнете тука