Вести

Air Serbia крши стереотипи!

Air Serbia денеска го скрши мразот и како што велат самите „денес пишуваат нова страница во нивната историја“ со тоа што го обавија првиот лет со целосно женска посада.

18402025_1894801684067259_3855368445799188387_o

Првата целосно женска посада на Air Serbia

Во пилотската кабина на контролите на авионot “Ербас А-320”, на летот за Париз во 17:05 часот, капетанка е Весна Алексиќ, а ко-пилотка Мирјана Стојиљковиќ, додека во кабинската посада се Мирјана Поповиќ, Силвија Мадиќ, Тања Станковиќ и Елена Љубојевиќ.

Ер Србија е посветена на начелото на промоција на еднакви можности, такашто во моментов дури 49% од вкупниот број вработени во компанијата се жени.