Вести

Кој носеше црно на Златен Глобус 2018?

Дел од номинираните и наградени актерки на Златниот Глобус 2018 носеа црни фустани како знак на протест против сексуалното вознемирување и злоупотреба во забавната индустрија. Првично мала група актерки планирала да ја носи црната боја на гардеробата  во знак на солидарност, но, како што се дознавало за идејата во Холивуд, се повеќе актерки се приклучувале.

Ова доаѓа како резултат на еден бран жени кои објавуваат приказни за сексуално вознемирување на работното место, вклучувајќи ги главните играчи во индустријата, како Харви Вајнштајн и Брет Ратнер. Меѓу актерките кои носеа црни фустани на Златниот Глобус 2018 се и Мерил Стрип, Ема Вотсон, Кетрин Зета Џонс, Шерон Стоун, Опра Винфри, Сузан Сарандон, Ема Стоун и други.

angelina joli ema votson i maria larasimeril striphali beri, ketrin zeta jones, kejt hadson susan sarandon

Сите глумици кои носеа црни фустани можете да ги видите тука