Вести

Повик за ангажирање екперт(к)и за изработка на правни анализи

Хелсиншкиот комитет за човекови права во рамки на проектот IPA/2019/413-342 „Основите прво – Активен придонес во владеење на правото” поддржан од Европската унија, објавува оглас за ангажирање на 6 експерт(к)и за изработка на правни анализи во период јуни – декември 2020.

Рок и потребни документи за аплицирање:      

Заинтересираните кандидати можат да аплицираат преку испраќање на:

  • CV во word или pdf формат на македонски јазик и мотивационо писмо не подолго од една страна;
  • Две референци за потврда на експертизата во областа; и
  • Временска рамка за изработка на правната анализа (вклучувајќи број на експертски денови).

Рокот за пријавување е до 12.06.2020 година на следната е-маил адреса: helkom@mhc.org.mk со назнака „Апликација за експерт/ка за изработка на правна анализа“ со задолжителна назнака за областа во која аплицирате. За дополнителни информации можете да се јавите на 02 3119 073.

Повеќе за деталите на повикот и потребните квалификации можете да видите тука